top of page

Hälytysosasto

Hälytysosaston ensisijainen tarkoitus on huolehtia pelastustehtävien hoitamisesta pelastuslaissa, -asetuksessa ja palokuntasopimuksessa määrättyjen velvoitteiden mukaisesti.

 

Hälytysosastossa on noin 20 aktiivista jäsentä ja toivomme joukkoomme jatkuvasti lisää toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä.

 

Sinun ei tarvitse olla entuudestaan pelastustoimen taitaja tai aiemmin VPK-toiminnassa mukana ollut. Eduksi katsotaan hyvä ja osittain kiero huumorintaju sekä periksi antamaton asenne. 

Hälytysosastossamme on mukana ihmisiä monipuolisesti eri aloilta. VPK-toiminta on mukavaa ja haastavaa - ja hälytystehtävät suoritetaan aina asiaankuuluvalla asenteella. Yhteisöllinen harrastus tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä, jollaisia on vaikea löytää muualta.

Annamme hälytysosastoon mukaan tuleville uusille henkilöille aina perehdytyskoulutuksen osana viikkoharjoituksia. Sen jälkeen voit hakea sopimuspalokuntien peruskursseille, kuten palokuntien sammutustyökurssille sekä savusukelluskurssille.

Hälytysosaston harjoituksiin voi osallistua 16 vuotta täyttänyt terve ja ominaisuuksiltaan tehtäviin sopiva henkilö. Hälytystehtäviin mukaan pääseminen vaatii vähintään 18 vuoden ikää. Toiminnastamme maksetaan tehtäväkohtaista palkkaa suoritteen perusteella.

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osaston vetäjänä toimii Suvi Lohi.

Nuoret kokoontuvat paloasemalle harjoituksiin torstaisin klo 18:00

 

Nuorissa on tulevaisuutemme!

 

Palokunnan nuoriso-osasto opettaa nuorille palokunnan sekä siviilielämän taitoja.

Yleensä nuoret jatkavat usein myös palokunnan hälytysosastoon 18-vuotta täytettyään.

Nuorissa myös opitaan paljon siviilielämässä hyödyttäviä taitoja ja nuoriso-osaston päätehtävänä onkin lasten ja nuorten turvallisuuskasvatus!

Nuoret harjoittelevat kerran viikossa ja osallistuvat myös palokuntanuorten leireille. Nuorille harrastus ei lähtökohtaisesti myöskään maksa mitään!

Naisosasto

Oletko yli 18-vuotias paikkakuntalainen nainen, kaipaatko jotain uutta toimintaa, onko kalenterissasi tilaa uudelle harrastukselle?

 

Sinulla on ehkä ollut jo pitkään mielessä tutustua VPK:n toimintaan paremmin, mutta syystä tai toisesta et ole kuitenkaan saanut tätä aikaiseksi. Ehkäpä puolisosi, poikaystäväsi, lapsesi on jo ahkera palokuntalainen tai muuten vaan olet ollut kiinnostunut palokuntaharrastuksesta, mutta omalta osaltasi yhdistystoiminta on vierasta.

 

Haastamme juuri sinut tutustumaan naisosaston toimintaan. Palokuntanaisten iloisessa joukossa opit uusia taitoja ja koet onnistumisen riemua. Meidän kaikkien turvaksi. Tähän joukkoon tarvitaan nyt lisävahvistusta.

Veteraani osasto

Kuten nimi viittaa osastoon voi liittyä ensisijaisesti veteraani-ikäinen henkilö, joka ei voi tai halua kuulua hälytysosastoon.

Osaston tarkoitus on tarjota mahdollisuus osallistua VPK:n toimintaan aktiivisessa ja samanhenkisessä ryhmässä.

Osaston tavoitteena on ylläpitää ja vaalia VPK toiminnan perinteitä ja auttaa siirtämään tietoisuutta VPK:n pitkästä historiasta yhdistyksen muille osastoille ja jäsenille.

Osasto kokoontuu noin kerran kuukaudessa yhdessä sovittujen asioiden äärelle,  Osasto tekee retkiä erilaisiin tapahtumiin ja kohteisiin. Osasto kannustaa myös oman fyysisen toimintakunnon ylläpitämiseen ja harjoitteleekin omalla kuntosalilla kerran viikossa.

bottom of page